Aperitif to alkohol podawany przed jedzeniem. Posiada dwie funkcje: po pierwsze ma pobudzić apetyt, a po drugie - jeśli podawany jest przed późnym obiadem lub kolacją - rozluźnić nas po trudach i znojach długiego dnia.
- śliwka z boczkiem
- koreczki
- roladka z szynki
- mini kanapeczki
- rosół z makaronem
- zupa krem borowikowy
- zupa Liviera
- zupa krem z pomidorów
- zupa krem buraków czerwonych
- zupa krem borowikowy
- roladka z karkówki w sosie własnym
- filet z kurczaka grillowany, podawany z sosem żurawinowym
- schab w sosie jabłkowym
- polędwiczka wieprzowa w sosie camembert
Opcja wegetariańska
- łosoś z sosem balsamicznym
- roladka rybna, podawana z warzywami grillowanymi
Zestaw surówek : 3 do wyboru
- surówka z kapusty białej
- mizeria
- sałatka z buraków i jabłka
- surówka z marchwi
- surówka z selera
- surówka z kapusty czerwonej
- sałata zielona z winegretem
- warzywa gotowane
Dodatki: 2 do wyboru
- ziemniaki puree
- kaszotto z warzywami – kasza jęczmienna, gryczana, pęczak – 1 do wyboru
- kluski śląskie
- ryż
- ziemniaki opiekane
- sałatka owocowa (owoce sezonowe)
- puchar lodowy
5 do wyboru
- sałatka śledziowa z ogórkiem i jajkiem
- tradycyjna sałatka jarzynowa
- sałatka z makaronu ryżowego
- sałatka z pory
- sałatka z kalafiorem
- sałatka makaronowa
- sałatka grecka
- sałatka owocowa – roszponka owoc sezonowy, ser pleśniowy, sos balsamiczny
- grillowany bakłażan w oliwie
- sałatka z soczewicy
Przekąski – 5 do wyboru
- galaretka drobiowo – wieprzowa
- ryba po grecku / ryba po japońsku – 1 do wyboru
- muszle makaronowa nadziewane mięsem - szpinakiem- pieczarkami – 2 rodzaje do wyboru
- deska serów z winogronem i orzechami
- jajka w towarzystwie sosu szpinakowego / tatarskiego
- pasztet wieprzowy
- wędliny półmisek wędlin Stanic
- schab w galarecie
- śledź po węgiersku, śledź w śmietanie, śledź po japońsku – 1 do wyboru
Pieczywo
- zupa gulaszowa
- żurek z jajkiem
- flaki wołowe
- karkówka w sosie własnym, ziemniaki opiekane, surówka z pory
- roladka schabowa z cebulą, podawana z kaszą, ćwikła
- papryka faszerowana mięsem i ryżem, podana z makaronem w sosie śmietanowo pomidorowym
- filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorem, surówka z kapusty białej, ryż
Opcja wegetariańska
- makaron penne ze szpinakiem
- hamburger warzywny
- barszcz czerwony z pasztecikiem
- zupa cebulowa z grzanką
Opcja wegetariańska
- papryka faszerowana kaszą gryczaną
- naleśnik faszerowany warzywami
Dodatkowo proponujemy:
Dodatkowa kolacja - pokaz Szefa Kuchni 30zł/os
TATAR Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO
Alkohol weselny 20zł/szt.
Tort weselny 500zł
* przy co najmniej 80 osobach pełnopłatnych
STANICARECZPOL.PL
* cena z zniżkami opcja 1 i 2
Sezon wysoki od maja - sierpień
Sezon niski:
- Opcja 1 - od września do kwietnia- zniżka 10zł/os
- Opcja 2 - od niedzieli do piątku - zniżka 10zł/os